Topp Tre; Fula Band

En ful människa är illa. En hel grupp fula människor är helvetet.

1. Gert Jonnys
Här är det dansband för hela slanten! Vuxna män i rosa sparkdräkter med "matchande" gröna västar. Mannen (eller kvinnan) längst fram ser ju ut att vara en glad lax, i alla fall. Resten är bara frireligiösa. Gud...

2. Westlife
De hade allt, förutom den obligatoriska bandnegern. Kolla bara Spice Girls, S Club 7, Bob Marley and the Wailers... Förmodligen var det deras fall, men det kan också haft med mittbenorna att göra.

3. Los Del Rio
Här snackar vi fult, alltså. Nästan groteskt. Imponerande dock att de lyckades slå igenom så stort med Macarena.


Snigel piskar Carola - matchen är avslutad

Trots att vi den här gången valde att ställa Carola mot en ovärdigt slemmig motståndare fattade de flesta sympati för denne. Ej vetenskapliga undersökningar pekar på att resultatet har med Björnes nittiotalsframfart att göra. Varför bry sig om schlager när man kan gosa med träsnigel och en man i luddig pyjamas? Hela 91% finner en snigel sexigare än Carola, och vi kan bara gratulera - igen.


En sexig snigel.*


*Vår ordinarie photoshopmaster har för dagen ersatts av en MS paint-dito.

Vi verkar inte hitta någon som är sämre än Carola. Vet du ett fullständigt värdelöst liv som skulle vara chanslöst? Lämna förslag i kommentar eller mail (viktigakunskaper@gmail.com), gärna med motivering.

Carola vs Snigel

Carola är fortfarande obesegrad mästare och vi frågar oss hur i helvete detta gick till. Eftersom vi är trötta på att Carola vinner varenda jävla utmaning har vi tagit hit en utmanare som blir svår att klå.

Vem är sexigast, Carola eller en snigel? Som vanligt röstar ni i menyn till höger och glöm inte att motivera din röst i en kommentar!


Topp Tre; Dåliga försvunna läsksorter

Genom åren har olika sorters läsk kommit för att sedan försvinna. Vissa saknar vi, men oftast lättar det hjärtat lite när vi slipper se något vidrigt i läskhyllorna. Idag listar vi de absolut sämsta sorterna i Sveriges långa läskhistoria.

1. Fantomenläsk

Vem i helvete fick för sig att uppfinna en fantomenläsk? Fantomen är för bövelen den töntigaste jävla wannabe-hjälten som finns. Uppenbarligen var det ju en dålig idé, då den var ganska kortlivad.

2. E.T-läsk
Jag skulle aldrig i hela mitt liv dricka en läsk med världens fulaste jävla dvärgalien på. Aldrig!

3. Bananas
För fan... Strutsar?!


Vilka vi är!

Det råkade bli så att både den bästa beskrivningen och den bästa bilden kom från samma människa. Vinnaren heter Eric Carlsson och här är hans beskrivning:

"Ganska givet, vilka ni är. SUMOBROTTARE såklart! Ni är så missnöjda med era kroppar att ni skriver massa negativa saker om er själva, (som om det skulle finnas några positiva...) ungefär som att skada sig själv.

Ni hade stenkoll på Carolas kläder i melodifestivalen, så ni är väl i 30års-åldern.

Så, ni är alla omogna, 30åriga, fulaste djurdeltagande, emo-sumobrottare! Sen vilket kön vet ni väl inte ens själva. Och det är ju omöjligt att se..."

Nja, det stämmer väl inte riktigt kanske, men det var ju ganska kul att någon ser oss sådär.

Eric ritade även bilden nedan. Den är inte så lik, men snygg är den!

Tävling: Vilka är vi?

Hur många tror du att vi är, och vilka kön är vi? Ungefär vilken ålder skulle vi kunna vara? Skriv en ordentlig beskrivning av författarna bakom viktigakunskaper.blogg.se eller rita en fin bild på hur du tror att vi ser ut och skicka sedan bidraget till viktigakunskaper@gmail.com.

Vi kommer att utse en vinnarbild och en vinnartext som kommer att publiceras här med en länk till din blogg eller eventuellt bara ett namn om du inte har en egen blogg. Sätt igång och var lite kreativa nu!

Planera ditt eget land

Alla vantrivs någon gång. Även om vi inte kan komma på något konkret att förändra, finns det alltid grejer att gnälla på. Det är lätt att klaga på kommuner, regeringen, systemet, landet... Ta tag i saken då, era inkompetenta stolpskott. Hur lat får man bli? Skapa ett eget land! Det du först och främst ska tänka igenom har vi listat här. Ut och förändra världen!

Steg 1: Tänk ut ett bra namn
Kolla igenom en kartbok och inse att i princip vad som helst fungerar. Oavsett hur du tänker dig ditt land blir det svårt att göra människor uppmärksamma på att det finns utan namn. Skiter du i vilket och vill bo ensam har du verkligen krånglat till det onödigt mycket. Göm dig i en garderob eller grotta eller något.

Steg 2: Skaffa en utmärkande diktatorstil
Du kanske vill att ditt land ska vara demokratiskt, anarkistiskt eller bara bestå av solariebrända valrossar? Well, något ska väl dra igång hela alltet? Lika bra att denna någon är en stark personlighet. Saker som tidigare fungerat som snålskjuts är mustasch, rolig keps, krokig näsa och helskägg. Testa allt.

Steg 3: Tänk positivt
Kanske förändrar du inte världen, kanske slutar du ensam och bitter på tre köpta kvadratmeter i en bondes kohage. I så fall är det bara att kavla upp ärmarna och ta i igen. Bästa knepet är att tänka ”Vatikanstaten”. Kunde påven and the gang, så vore det väl fan om inte du skulle lyckas?


Hår i ansiktet, en "stark personlighet".

Topp Tre; Fula Huvudbonader

Uppenbarligen tycker folk det är trevligt att gå runt med grejer på huvudet. Tyvärr finns det en del groteskt fula huvudbonader, och idag listar vi de tre värsta. Förresten, människor som har fula huvudbonader bör sprängas.

1. Vikinghjälm

En plåtskål med horn, helt enkelt. Så jävla smaklöst. Finns även i plast om man vill göra det hela ännu värre.

2. Sombrero
Jag vet inte hur eller varför sombreron kom till, och jag vet inte om jag vill veta. Den djävulska saken härstammar från Mexiko. Svininfluensan härstammar också från Mexiko, och det säger väl en hel del?

3. Kruka med vatten
Det är fult, gammaldags och skadar nacken. Någon borde åka till Afrika och fixa vattenslangar och dela ut kepsar.

Få människor att sluta bråka

Är du halvt lastgammal och lever i en tråkig relation med några onödiga gräl om dagen? Är du knappt född, närmar dig tonårsrevolt och vill få tyst på dina föräldrar? Här kommer tre ovärderliga knep, som får folk att sluta tjata.

Var tyst själv
För människor av det skrikiga, gnälliga slaget är detta mardrömmen. Om du inte säger ett ljud, är totalt likgiltlig och börjar göra något annat blir de vansinniga. Håller du ut tillräckligt länge vinner du, garanterat. Om du är en lättprovocerad jävel eller ofta bråkar med farliga psykopater ska du kanske överväga ett annat sätt, dock.

Bryt av
Var dödsseriös en stund, men avbryt med ett ”bluouahäähuiiih” (uttal en tolkningsfråga) då och då. Titeln kan också, för den starka och våldsamma, tolkas som "bryt av... En arm". Vi rekommenderar att du i så fall förberett ett bra gömställe, och är beredd på eventuellt juridiskt tjafs. Människor som har ont brukar ha svårt att hålla käft, dessutom.

Grimasen
Ni fattar nog själva. Öva fram en riktigt snygg grimas för lägen som det du befinner dig i.


Kan du bråka med det här ansiktet?

Tjäna pengar på djur

De flesta människor är, på ett eller annat sätt, beroende av pengar. För att komma åt dessa kan man jobba, skaffa bidrag, panta burkar eller bli gatumusikant. Våra sätt är enklare, lyxigare och extremt inkomstbringande.

Alternativ 1
Skaffa något riktigt otäckt och ovanligt (en näsapa?), sätt djuret i en bur och turnera världen över. Låt svenneturister i Thailand betala en tjuga för att titta, och trettio spänn för att få peta apan på näsan. Du kommer snabbt att komma upp i astronomiska summor.

Alternativ 2
Föd upp elefanter. Elefanters betar är värda fruktansvärt mycket pengar, har flera användningsområden och är svåra att få tag på. Här kommer du in i bilden. Skaffa en stor hage, låt elefanterna föröka sig som aldrig förr, sälj betarna och dra dig tillbaka i en lyxvilla. Det här alternativet är oetiskt och eventuellt olagligt, men drar jävlar i det in stålar.

Alternativ 3
Strunta i allt krångel med sexuella elefantförbindelser, väntetid och blodiga förlossningar. Uppfinn en smidig kloningsmetod istället. Du behöver bara en elefant, och har dessutom chans till en rad stora vetenskapspriser. Måhända också oetiskt och olagligt, men drar in om möjligt ännu mer stålar.

Sju anledningar att hata Super Mario

Super Mario är hela världens favoritkaraktär. Vi hatar honom, och här är anledningarna till detta.

1. Han är halvdvärg.

2. Han bryter på italienska.

3. Trots att han ska föreställa italienare föredrar han svamp framför pizza.

4. Han har (troligtvis) ett incestförhållande med brodern Luigi.

5. Han har röda kläder.

6. Hans ben är kortare än hans näsa.

7. Han är kär i en brud som är dubbelt så lång som han själv.

Topp Tre; Irriterande Språkfel

Det finns en del saker du inte, under några omständigheter, står ut med. En del tycker att små hundar är det äckligaste som finns, andra lägger sin överskottsenergi på Blondinbella. Språkfel som i massakerexemplen nedan gör oss sinnessjuka.

1. Doftar/luktar
Det DOFTAR inte bajs, ditt jävla missfoster! Luktar, stinker, whatever. Men bajs doftar inte. Illaluktande saker doftar inte. Testa!

2. Klassikern
De och dem. Hur svårt kan det vara? Förr i världen straffades de outbildade stackarna som inte visste bättre med döden, 2009 finns ett alternativ. Dom. Snyggt är det inte, men miljoner gånger bättre än ditt envisa "dem ville äta min söliga kanin, så jag lät de"-konverserande på MSN.

3. Fatala dialektala missar

Om du uttalar "erkänna" som "äääärrrtjenna" föddes du förmodligen ner i en plåthink. Möjligen bakom en brödbil. Gå och göm dig.

Världens fulaste djur är utsett!

Ni har lyckats rösta fram näsapan som världens fulaste djur. Med ett utseende som inte ens en näsapemamma kan älska vann det stackars djuret med hela 51% av rösterna. Förresten, jag läste att näsapan delvis har simhud mellan tårna. Hur jävla äckligt är inte det?!Har du förslag på tävlingar eller omröstningar? Maila till viktigakunskaper@gmail.com!

Världens fulaste djur - finalisterna

Nu har vi fått en del förslag både i mail och i kommentarer, och vi måste påpeka att ni är jävligt dåliga på det där med förslag. I vilket fall som helst har vi kommit fram till fyra finalister som oturligt nog råkade bli fulare än andra arter. Ni röstar som vanligt till höger och en vinnare kommer utses inom kort. Glöm inte att motivera svaret i en kommentar!

Finalisterna är följande:
Näsapa
Sumobrottare
Jättebälta
Kräfta


De sju dödssynderna

Allt det där om att älska sin nästa och att icke hava begär till sin nästas hustru var nog bra för sin tid, men vårt samhälle har mer svårtolkade do:s and don't:s (och vem är egentligen den där "nästa"?). Här kommer Viktiga Kunskapers uppdaterade lista på sju synder som skickar dig direkt till helvetets innersta krets.

1. Att ringa folk på nätterna, aspackad

Det finns inget värre än folk som ringer och skriker, gråter, skrattar eller pratar om hur fulla/ledsna/gamla/unga/fula de är. Särskilt inte när man sover.

2. Att skicka quizinvites till "alla vänner" på Facebook
Fejjan är illa nog också utan alla dessa tillägg. När man loggar in får man gamla klasskompisar man trodde var dödas privatliv och könssjukdomar upptryckta i ansiktet. JAG VILL INTE VETA. Dessutom ägnar de sina patetiskt tomma dagar åt att göra quiz som "Vilken råddjurstyp är du?" och "Åt vilket håll maler dina käkar när du tuggar tuggummi?". Spännande! Så jävla svårt är det inte att kryssa ur rutan.

3. Barnvagnar
Alla sorter, alla platser. Gör man inget väsen av sig, så okej. Men ska man bete sig som en inavlad korsning sjukpensionär/pansarvagn och gnälla över framkomligheten samtidigt som man kör över vanliga människors hälar blir det skärselden på studs.

4. Att vara Carola
Antalet människor som känner sig träffade begränsas ju lite, men ni fattar.

5. Alternativa klyschkids

Eller vem som helst. Om du använder dig av fraser som "man blir kär i personen, inte könet" och "jag kör min egen stil, för jag vågar vara mig själv!" vet du vad som händer - ner till Hin Håle.

6. Att göra skidbacke i osten
Man äter ost i skivor. Om vi åt den i block skulle skidbacksproblemet vara löst. Människor som hyvlar ost som om de hade klövar kommer i framtiden inte att få äta ost alls.

7. Att fråga om bussen gått vid en busshållplats

Det finns folk som helt allvarligt går fram till en och frågar om bussen har gått. Klart den inte har, retard! Då hade jag väl inte stått här och stirrat.


Glöm för all del inte att nominera det absolut fulaste djur du vet i en kommentar till föregående inlägg!

Världens fulaste djur

Nu är det dags att ta reda på vilket som är världens absolut fulaste djur. Vi vill att du tänker efter vilket det fulaste och mest horribla djuret i universum är, och sedan nominerar det genom att antingen skriva en kommentar här eller skicka ett mail till viktigakunskaper@gmail.com. När vi fått in tillräckligt många förslag utser vi fyra finalister som ni själva kommer få rösta på. Ni får självklart nominera mer än ett djur.

Topp Tre; Överskattade Saker

Under dagen har jag tänkt på hur bra folk är på uppskatta dåliga saker. Att en hel värld hyllar något fullständigt värdelöst är ett väldigt intressant fenomen, och därför tänker jag lista de tre mest överskattade sakerna i hela världen.

1. Super Mario Bros

Vilket jävla skitspel. Grafiken är ett rent helvete till och med för 8-bitarseran. Musiken är visserligen ganska party, men att basera ett spel helt på att jaga en skitful prinsessa genom olika slott som hon inte ens är i och döda en förvuxen draksköldpadda åtta gånger (hur i helvete lyckas man återuppliva någon som ramlat ner i lava?!) är en ganska korkad idé.

2. Harry Potter
Man trodde att svart hår och gröna ögon var en av de snyggare genkompositionerna, men Harry Potter fick oss att tänka på ett söndermobbat ADHD-barn istället. Killen har pottfrisyr (eventuellt), glasögon, kluven tunga och bedriver otukt med en vit uggla. Hela Hogwarts måste ju vara ett barn utan vänners sjuka påhitt. TACK FÖR DEN, ROWLING!

3. Astrid Lindgren
Okej, Pippi Långstrump. Men behövde vi verkligen Madicken, Karlsson, Barna i Nationalistbyn och allt annat som gett barn skev verklighetsbild genom åren? Ungarna sjunger om falukorv och dansar på tak, samtidigt som de bankar ner drakar och diktatorer. Det smil Lindgrens karaktärer har i fejjan genom ondska och sockerdricka skulle bara en mormon bibehålla. Och mormoner är inte kloka.

Att dumpa någon

Har din partner sårat dig? Har du sårat din partner och måste smita ur situationen på snyggast möjliga vis? Martyrspel har aldrig fungerat fullt ut, Jesus är ett strålande bevis på detta. Han dog, sedan var det inte mer med den saken. Vi vill gå vinnande (och levande) ur kampen, gärna med allas sympatier.

Du behöver:

En högt belägen plats
Häcksax
Eventuellt en studsmatta eller fyra starka män med ett lakan

Den här metoden funkar oavsett vem som är boven i dramat. Börja med att, i ditt bästa maffiaröstläge, stämma träff med din pojk-/flickvän på utvald plats. När ni möts går du igenom alla tänkbara svek, på ett så upprört vis som möjligt. När din partner har riktigt dåligt samvete är det dags för häcksaxen. Klipp ett finger (på dig själv). Oavsett vad du sagt eller gjort fel är det alltid mest synd om den som blev av med ett finger. Avsluta med att skutta ner från den högt belägna platsen, låt inte din (nu) före detta partner veta att du landar på en studsmatta eller i armarna på fyra starka män.

RSS 2.0